פלפל חריף לארוחת בוקר

רומן למבוגרים מאת ג'יי ריאן סטראדל

עטיפת פלפלים לפייסבוק

מאנגלית: אורלי מזור-יובל

עיצוב עטיפה: ענת וקנין-אפלבאום

אחרי טרגדיה המערערת את ילדותה בבלי דעת, אווה תורוַולד מוצאת נחמה בבישול מטעמים מן המטבח של מקום הולדתה, מינסוטה. כל אחת מהמנות שהיא מבשלת מייצגת תחנה במסעה – מנערה גבוהה וגמלונית שאינה מוצאת את מקומה ועד שהיא נהפכת לשפית אגדית המבשלת ארוחות סודיות, יקרות להחריד ומבוקשות מאוד המתקיימות פעמים אחדות בשנה.

אווה תורוולד מתייתמת מאביה השף ואמה נוטשת אותה בעודה תינוקת. היא גדלה אצל קרובי משפחה מבלי להכיר את סיפור חייה – בעבורה הזוג שמגדל אותה הם הוריה, אבל גם לה ברור שהיא ממש לא דומה להם. העיסוק בבישול ובחיפוש המרכיבים המדוייקים ביותר לכל מנה ומנה ממלא את עולמה.

הפריחה הקולינרית של אווה נפרשת על פני שמונה פרקים, וכל אחת מהמנות שהיא מבשלת מייצגת תחנה במסע שלה. כל פרק מסופר מנקודת מבט שונה – לעתים זו אווה, לעתים אנשים מהמעגל הקרוב אליה כמו אביה ובת דודתה, ולעתים אלה דמויות שנוגעות בה רק ממרחק. כל פרק במבנה המיוחד של הרומן הנפלא הזה מספר על תקופה מסוימת בחייה של הגיבורה ועל אחת ממנות האוכל הקרובות אל לבה.

פלפל חריף לארוחת בוקר הוא אפוא לא רק סיפורה הפרטי של אווה, אלא גם דיוקן גסטרונומי ותרבותי. ג'יי ריאן סטראדל צולל בקולו הייחודי אל לבה של אמריקה ולוכד את רוח הזמן, האנשים והתרבות דרך נופי המטבח המקומיים. באופן מרגש וחכם הוא משרטט את עלייתה של תרבות האוכל במערב ואת מקומה בקשרי משפחה ובחיי גברים ונשים. פלפל חריף לארוחת בוקר הוא סיפור סוחף, מרגש ומעורר מחשבה – על עצמנו ועל התרבות שאנחנו חיים בה.

ג'יי ריאן סטראדל חי ועובד בלוס אנג'לס. הוא גדל בהייסטינגס מיניסוטה ("אנשים צנועים עם טעם פשוט") ומצטיין ביכולתו לתאר לעומק את המערב התיכון של ארצות הברית. בצעירותו אכל במסעדות כתחליף לנסיעות בעולם וכשעבר לקליפורניה נחשף לאנשים שקוראים את תוויות המרכיבים על אריזות המזון. הוא אוהב לקרוא, ונהנה מיין, בירה, ספורט ואפונה. הוא פרסם סיפורים במגזינים מובילים. פלפל חריף לארוחת בוקר, הרומן הראשון שלו, זכה בשבחי הביקורות וכיכב ברשימות רבי המכר.

"רומן סוחף שאת תחכומו אסור להחמיץ בלהט הקריאה." The New York Times

"הספר הזה גרם לי לרצות לחיות חיים צבעוניים ומלאים יותר, גם במטבח, ולהתענג על כל הטוב שנפרש לפנינו."  Los Angeles Review of Books

חלק נרחב מתוך הפרק הראשון ברומן התפרסם באתר עיתון "הארץ" ואפשר לקרוא אותו כאן.

ועכשיו גם במבצע מיוחד: 50% הנחה לרוכשים באתר הוצאת כתר, 49 שקל בלבד!

ויש גם ספר דיגיטלי, למשל, באתר של עברית.

 

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “פלפל חריף לארוחת בוקר

  1. פינגבק: "פלפל חריף לארוחת בוקר": פסיפס קולינרי מרגש של המערב התיכון | הוצאת כנפיים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s